Prirodno

EM·®
 mfektivni mikroorganizmi  i  životinje


Zablud​a je​ da poljoprivredu i stočarstvo čeka teška budućnost.

Moramo promijeniti kurs, kaže Jan Feersma Hoekstra iz Agriton​e​.

Kratkoročno razmišljanje, s naglaskom na što veću proizvodnju, ​ono je što ​nema budućnost.
Fokus mora biti na dobrom zdravlju tla i stoke. Mikrobiologija tj EM Tehnologija ovdje je čarobna riječ.

UČINCI  EM·®

su osim poboljšanja prinosa i smanjenja veterinarskih računa

i smanjenje neugodnih i jakih mirisa amonijaka te nastanak vrlo kvalitetnog gnoja.

•  

 Primjenom EM® tehnologije olakšava se održavanje zdravlja stoke, sve je manja učestalost bolest bez upotrebe antibiotika i kemikalija, što zadnjih godina postaje glavni izazov stočarske industrije.

Da bi se održalo zdravlje životinja i njihov napredak u rastu i produktivnosti, važno je održavati povoljno okruženje.

Pretrpani stočarski prostori postali su uobičajeni posljednjih godina a osnovni problem takvog uzgoja je velika prisutnost virusa, bakterija i oboljevanje životinja.

Zbog prevelike količine životinja na malom prostoru nastaje okruženje s velikim stresom, životinje su okružene jakim mirisima te dolazi do sve  lošijih higijenskih uvjeta. Povećava se i rizik od izbijanja zaraznih infekcija, a uobičajene mjere protiv njih često su pretjerana upotreba antibiotika i dezinficijensa. 

Koristi kod upotrebe EM® proizvoda u stočarstvu i peradarstvu;

Primarna korist upotrebe EM® proizvoda u stočarstvu je ta što različiti efektivni mikroorganizmi sadržani u EM®u i metaboliti koje ti mikroorganizmi proizvode, poboljšavaju mikrofloru ne samo u stajama, već i unutar tijela životinja.

Prskanje EM®om unutar staje poboljšat će higijenu stoke i peradi.

Također, miješanje EM®a u njihovu vodu za piće i miješanje EM®Bokashi u hranu za kondicioniranje crijevnog okoliša stoke imat će blagotvorne učinke kao što je prevencija bolesti.

Prednosti upotrebe EM®proizvoda u stočarstvu:

Ublažavanje neugodnih mirisa

EM®će vidno smanjiti loše mirise koji su posljedica nakupljanja amonijaka i trimetilamina, koji su alkalni.

Organske kiseline imaju kisela svojstva, pa će ih prskanjem, EM® neutralizirati i miris će se brzo suzbiti. 

Redovitim prskanjem EM® kolonizirat će korisne bakterije, što će suzbiti rast bakterija koje trule.  

Također, hranjenje životinja obrokom koji uključuje naš EM®Bokashi poboljšat će njihovu unutarnju mikrobiotu i time smanjiti uvredljivost mirisa iz gnoja.

Smanjite doze antibiotika i dezinficijensa

Prskanje EM® unutar staja, kao i dodavanje EM® hrani za životinje i hrani za piće, poboljšat će mikrobiološko okruženje cijele staje, uključujući floru crijevnih bakterija stoke, i održati zdravlje cijelog zahvata.  

Stoga je moguće smanjiti upotrebu antibiotika i dezinficijensa za sprečavanje bolesti. 

Smanjenje stresa

Stres kod životinja koči zdrav rast i uzrokuje smanjenje produktivnosti i povećanje stope smrtnosti. Prskanje EM® unutar staja poboljšat će okoliš u kojem se uzgaja stoka ublažavanjem loših mirisa, smanjenjem broja muha itd. 

Povećati produktivnost (poboljšanjem omjera pretvorbe hrane i smanjenjem stope smrtnosti).

Redovita upotreba EM® za stočarstvo poboljšat će zdravlje stoke, smanjiti učestalost bolesti i povećati produktivnost. U uzgoju svinja učestalost proljeva smanjit će stope rasta i jedan je od uzroka uginuća životinja. Primjena Prednosti upotrebe EM® proizvoda u stočarstvu:

Ublažavanje malodora

EM® će smanjiti uvredljive mirise koji su posljedica nakupljanja amonijaka i trimetilamina, koji su alkalni.

Organske kiseline sadržane u EM® imaju kisela svojstva, pa će ih prskanjem EM® kemijski neutralizirati i miris će se brzo suzbiti. 

Redovitim prskanjem EM® kolonizirat će korisne bakterije, što će suzbiti rast bakterija koje trule. Također, hranjenje životinja obrokom koji uključuje EM® Bokashi poboljšat će njihovu unutarnju mikrobiotu i time smanjiti uvredljivost mirisa iz gnoja.

Smanjite doze antibiotika i dezinficijensa

Prskanje EM® unutar staja, kao i dodavanje EM® hrani za životinje i hrani za piće, poboljšat će mikrobiološko okruženje cijele staje, uključujući floru crijevnih bakterija stoke, i održati zdravlje cijelog zahvata. Stoga je moguće smanjiti upotrebu antibiotika i dezinficijensa za sprečavanje bolesti. 

Smanjite stres na stoci i peradi

Stres na stoci koči zdrav rast i uzrokuje smanjenje produktivnosti i povećanje stope smrtnosti. Prskanje EM® unutar staja poboljšat će okoliš u kojem se uzgaja stoka ublažavanjem loših mirisa, smanjenjem broja muha itd.

Povećati produktivnost (poboljšanjem omjera pretvorbe hrane i smanjenjem stope smrtnosti).

Redovita upotreba EM® za stočarstvo poboljšat će zdravlje stoke, smanjiti učestalost bolesti i povećati produktivnost. U uzgoju svinja učestalost proljeva smanjit će stope rasta i jedan je od uzroka uginuća životinja. 

Poboljšana kvaliteta životinjskih proizvoda (susret, mlijeko, jaja).

Prskanje EM® u stajama poboljšat će malodobnost, a dodavanje EM® hrani i vodi za piće poboljšat će crijevno okruženje životinja, čime će se održati zdravlje stoke, tako da će biti manje vjerojatno da će se razboljeti.

Kao rezultat toga, kvaliteta masti će se poboljšati, nema izrazitog mirisa mesa, proizvodi će dulje ostati svježi, a okus i kvaliteta životinjskih proizvoda će se poboljšati. Također je moguće smanjiti upotrebu cjepiva i antibiotika, podržavajući tako sigurniju proizvodnju životinjskih proizvoda sa stajališta i proizvođača i potrošača. 

Dodatne pogodnosti

Kompostiranje izlučevina stoke: Korištenje EM proizvoda smanjit će slabost, pa je lakše rukovati kompostom. EM® također ubrzava fermentaciju i proizvodnju komposta.

Dodavanjem EM® i EM® Bokashi hrani i stočnoj vodi za stoku regulirat će crijeva stoke i na taj način smanjiti miris njihovih izlučevina. Izlučevine se brže suše i vrijeme kompostiranja će se skratiti. Također, upotreba EM® omogućuje proizvodnju visokokvalitetnog komposta koji ima učinak poboljšanja tla 

Riješite probleme s odvodnjom i poboljšajte pročišćavanje otpadnih voda u staji za stoku prskanjem EM® unutar staje. 

Izlučevine stoke prskane EM® nemaju jak miris, a kvarenje se suzbija, tako da se tretman otpadnih voda može glatko postupati. Također, ulijevanje EM® u septičke jame pospješit će pročišćavanje. Kao rezultat toga, moguće je smanjiti neugodne mirise otpadnih voda stoke, pospješiti razgradnju kanalizacije, smanjiti mulj i učinkovito iskoristiti gnojnicu. 

Izjava o odricanju odgovornosti: Sve informacije objavljene na ovoj internet stranici namijenjene su isključivo kao opće informacije i nisu zamijena za profesionalni veterinarski savjet ili konkretnu veterinarsku pomoć.

Ukoliko imate specifična zdravstvena pitanja ili nejasnoće, molimo vas da se obratite veterinaru ili drugom pružatelju zdravstvenih usluga za životinje kako biste dobili odgovarajuće savjete i upute za liječenje. 

Efektivni mikroorganizmi. Tekući probiotik i metabolati.