Prirodno

EM ZOO
 - Eliksir za PSE

EM ZOO® za PSE

EFEKTIVNI  MIKROORGANIZMI 

   

poboljšava opće zdravlje psa.  

• U tekućem je stanju.

• Lagan za konzumiranje.

• Nestaju ili se potpuno smanjuju zdravstvene tegobe.

• Stare životinje postaju pokretljivije. 

EM ZOO® u organizam psa vraća mikrobiologiju kakvu bi pas imao da živi u prirodi. 

• Vraća vitalnost. 

• Psi postaju opušteniji.

• Dlaka postaje čvršće.

• Preporuka i za mlade pse u razvoju (štence).

Koliko dozirati?

preporuka je 1 mill na 1 kg težine kod zdravih životinja. 

U slučaju bolesti psa - poduplati.

Kod zdravih pasa 1 do 4 čepa ovisno o veličini psa

Kako koristiti?

pomiješati direktno sa hranom.

Može se dati cijela doza odjednom ili na dva puta ako je to dinamika prehrane psa.


U slučaju da je pas pod veterinarskom terapijom (konzumira antibiotik  na 8 sati) pripravak dati 4 sata nakon antibiotika.

- Naš cilj -

Naša misija je educirati vlasnike o holističkom pristupu zdravlju kako bi osigurali dug i sretan život svojim psima. 

Svjesni smo da je svaki pas jedinstven i ima svoje specifične potrebe, stoga je individualni pristup ključan. 

Naš cilj na ovoj stranici je podijeliti iskustva i znanje s vlasnicima, naravno uz njihovu dozvolu, kako bismo postigli veću povezanost i jasniju sliku djelovanja. 

Trenutno većina naših korisnika su psi sa dijagnozama, no naš krajnji cilj je PREVENCIJA. Nastojimo dovesti pse u prirodnu ravnotežu što prije, s minimalnim troškovima. 

Edukacija o pravilnoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti i prirodnom liječenju je naš glavni fokus. 

Vjerujemo da je približavanje vlasnicima holistički pogled na zdravlje ključno za postizanje optimalnih rezultata i očuvanje zdravlja pasa. 

UVOD; 

Svatko tko živi s kućnim ljubimcem ima odnos prema njemu kao prema ravnopravnom članu obitelji. To je zbog toga što razumijemo da životinje imaju svoje osjećaje, potrebe i prava. 

Njihova prisutnost u našim životima donosi radost, ljubav i podršku. No, ponekad zaboravljamo kako naš način života i okolina u kojoj živimo mogu i negativno utjecati na njihovo zdravlje i dobrobit. Naš urbani način života, koji je obilježen brzinom i stresom, često dovodi do toga da kućni ljubimci trpe negativne posljedice. Na primjer, nedovoljno vremena za šetnje i fizičku aktivnost može dovesti do debljanja i razvoja zdravstvenih problema kod životinja. Također, izloženost onečišćenju zraka i raznim toksinima u urbanoj sredini može imati štetne učinke na njihovo zdravlje. Genetika također igra važnu ulogu u zdravlju kućnih ljubimaca. Neki pasmini su skloniji određenim bolestima i genetskim predispozicijama. Stoga je važno da se informiramo o specifičnostima svog kućnog ljubimca i redovito provjeravamo njegovo zdravstveno stanje. 

Prehrana je još jedan važan čimbenik u održavanju zdravlja kućnih ljubimaca. Kvalitetna i uravnotežena prehrana osigurava im potrebne hranjive tvari i jača njihov imunološki sustav. Važno je prilagoditi njihovu prehranu njihovim individualnim potrebama i slijediti smjernice veterinara. 

Ukratko, da bismo osigurali zdravlje i dobrobit naših kućnih ljubimaca, moramo biti svjesni utjecaja našeg načina života i okoline na njih. Oni su nam neizmjerno vjerni i zaslužuju da im pružimo ljubav, pažnju i brigu. Također, važno je educirati se o njihovim potrebama i pridržavati se preporuka stručnjaka kako bismo osigurali dug i sretan zajednički život. 

Naše "njuške" isto su kao i mi sami, kao što su i naša djeca, okruženi su kemikalijama koje koristimo u suzbijanju prljavštine - Izloženi su kemikalijama s kojima ODRŽAVAMO "HIGIJENU" NAŠEG DOMA. 

Za razliku od nas oni su direktno u doticaju s tim istim kemikalijama jer često liježu na pod, ližu svoje šape i lizanjem održavaju čistoću svoje dlake.

isto tako moramo biti svjesni činjenice da je brzina reakcije na bolest

ključna za oporavak. 

Na temelju svog istraživanja, dr. Okezie Aruoma zaključuje:

Ja mogu reći da tretman s EM®om može imati blagotvoran učinak na organizme koje pate od bolesti poput 


- želučanih problemi

- problemi u crijevima i s probavom

- gušterača

- jetra

- bubrezi

- problemi s kožom i dlakom

- alergije

- karcinomi

- virusne i bakterijske bolesti

- epilepsije,

- gubitak energije,

- demencije


Sva se istraživanja zapravo svode na istu stvar: 

EM® je prirodan i sastavni je dio svakog organizma

tj. 

sadržaj EM®a prisutan je u svakom zdravom tijelu. 

EM® je prirodan i jak antioksidans što znači da ga konzumiraju i zdrave životinje a posebno je koristan kod životinja u starijoj dobi. 

DOKAZANO JE i stalno se nanovo dokazuje snaga efektivnih mikroorganizama i njihova snažna uloga u očuvanju zdravlja.

Efektivni mikroorganizmi počeli su se ubrajati u jedne od glavnih čimbenika za očuvanje i regeneraciju zdravlja a EM®DOG sa svojim jakim živim sastavom zauzima mjesto krune.

PSI

POVJERENJE I PRIVRŽENOST

Znamo da je Lijek osnovni pripravak konvencionalne medicine koji smanjuje simptome bolesti, sprječava širenje bolesti ili liječi potpuno. Ako ne pomogne slijedeća opcija je operacija.

Lijek može biti prirodnog ili sintetičkog (umjetnog) porijekla. Naj veći dio lijekova su sintetičkog porijekla, proizvedeni u laboratoriju.

EM® DOG ( EM Tehnologiji®) nastao je na znanosti  u Japanu koja se i dalje širi po cijelom Svijetu te hvata sve veći zamah, Radi o holističkom, prirodnom pristupu i oporavku. Trenutno ga se može nabaviti u 140 zemalja Svijeta.


EM®DOG sadrži 81 vrstu živih probiotičkih sojeva.


Mi poznajemo EM Technology® -  Vi poznajete svoga psa.

Zajedno možemo puno učiniti. Na prirodan način pružiti našim psima kvalitetniji život, olakšati im tegobe, vratiti ih na put ozdravljenja.

Kada pričamo o zdravlju pasa kod ŽENKI su najčešći tumori mliječnih žlijezda, ali se javljaju i tumori na maternici i jajnicima, a kod nekastriranih mužjaka tumori testisa. Također, kod pasa su česti i tumori slezene i jetre.


Rizik od nastanka tumora mliječnih žlijezda i tumora reproduktivnih organa značajno je smanjen kod steriliziranih ženki,  što je također jedan od razloga zbog kojih se vlasnici odlučuju na sterilizaciju. 

Kastrirani mužjaci također puno rijeđe obolijevaju od raka testisa. Od nastanka ovog tumora u opasnosti su kriptorhidi, tj. mužjaci koji su na svijet došli s anomalijom zaostajanja jednog ili oba testisa u trbušnoj šupljini, što je indikacija za kastraciju.


Procjenjuje se da je između 16 i 24 % smrti kućnih ljubimaca povezano s tumorima.

Tumorske bolesti kod pasa i mačaka su u porastu, no većina ostaje nepoznatog uzroka i porijekla. Za to je, naime, potrebno provesti detaljnije patohistološke pretrage i analize, što se vrlo rijetko radi.


Psi češće od mačaka obolijevaju od srčanih bolesti, a one se dijagnosticiraju ultrazvučnim pregledom ili rengenografski. 

Kad vlasnik primijeti da životinja ima određene zdravstvene poteškoće koje se manifestiraju kroz neobjašnjivo otežano disanje, kašljanje, umor i sl. tada je dobro ljubimca podvrgnuti dijagnostičkim pretragama, jer takva stanja mogu upućivati na probleme sa srcem. 

Neke pasmine su više sklone od drugih  bolestima kardiološkog sustava. 

Bolesti srca kod pasa sve su češće.

LIMFOM

najjednostavnije rečeno je oblik karcinoma. Uglavnom ga viđamo kod pasa u zreloj životnoj dobi, najčešće između 5. i 11. godine starosti, no to nije pravilo, dok je kod mačaka upravo limfom jedan od najčešćih oblika karcinoma.

Limfom je naziv za primarni tumor čije tumorske stanice potječe iz limfocita, stanica imunološkog sustava. 


Nažalost, u veterinarskoj praksi sve češće nailazimo na ovo ozbiljno oboljenje. 

Neke pasmine, poput boxera, dobermana, rottwailera i zlatnih retrivera podložnije su ovom oboljenju od drugih. 


Zato treba biti oprezan i pratiti promjene i odmah djelovati. Čim posumljamo poželjno je otići kod veterinara na dijagnostiku.

Limfni sustav prožima se cijelim tijelom životinje, a njime cirkuliraju bijela krvna zrnca i limfociti, koji su zaduženi za normalno funkcioniranje imuniteta.

Limfociti što je to?

Nastaju u koštanoj srži i žive oko 30 dana, a potom umiru te se apsorbiraju u tijelo ili ih tijelo izbacuju van. 

Limfom je naziv za primarni tumor čije tumorske stanice potiču iz Limfocita, tj stanica imuno sustava. 

Limfom nastaje gubitkom sposobnosti reguliranja proizvodnje limfocita a Posljedica toga je da se limfociti naglo množe ili gube prethodno programiran životni ciklus, što dovodi do zasićenja limfocitima u krvi, koji potom savladavaju ostala krvna zrnca.


Najčešći simptomi limfoma kod pasa su vidljive kao otekline  na tijelu psa koje se mogu okarakterizirati kao povećanje jednog ili više limfnih čvorova. Bolest može biti vrlo progresivna.

Najteže je dijagnosticirati medijastinalni oblik (prikriven tumor unutar tijela) čiji je jedan od prvih simptoma otežano disanje pasa ili kretanje.

Simptomi - kako prepoznati limfom!

Otkrivanje limfoma kod mačaka posebno je teško, jer simptome dobro skrivaju, ali često se može prepoznati kako kod njih tako i kod pasa po kvržicama ili učestalom povraćanju i proljevu, a teškoće s disanjem mogu ukazivati na rak pluća. 

Odbijanje hrane, gubitak težine, promjenom dlake ili gubitak energije također mogu biti simptomi ove bolesti. Ako dulje vrijeme primjećujete takve simptome javite se svom veterinaru.

Prevencija

Pojava ove bolesti djelomično se može spriječiti preparatima za jačanje i podizanje imuniteta- pogotovo u starijoj dobi.

-

EM®ZOO za PSE

EM®DOG napitak i EM·X Gold®, razvio se na osnovu ispitivanja prof. dr Teruo Higa, u Japanu.  

Prof. Higa je radio na znanstvenom projektu iz kojeg je razvilo jako antioksidativno sredstvo za ljude EM·X Gold® a dugogodišnjom primjenom EM Technology® došlo se i do VELIKIH rezultata kod liječenja životinja i očuvanju njihovog zdravlja. 

EM®DOG je pripravak sa živim mikroorganizmima i utječe na jačanje imuniteta kod životinja. 

Primjena EM®DOG.a je vrlo jednostavna, u tekućem je stanju i nema problema kod konzumacije uz hranu.

EM®DOG ima jednostavan i prirodan sastav, ne postoje nuspojave osim ako ljubimac dođe do ambalaže i popije sve odjednom. Ni tada njegov život nije ugrožen. Nuspojava -  dolazi do  brzinskog "čišćenja" crijeva nakon čega se sve vraća u normalu.

Treba biti obazriv u koliko pas ima alergiju na mlječne proizvode.

SASTAV; 

EM®DOG.a: voda, BIO melasa šećerne trske, jogurt + EM®1 kao baza.

baza sadrži

81 soj/vrstu 
živih, efektivnih mikroorganizma

u simbiozi,

koji direktno utječu na imunitet

i oporavak PSA. 

EM je kratica za efektivne mikroorganizme

® oznaka koja predstavlja zaštitu patenta - potvrda da se radi o izvornom otkriću prof.dr.T.Higa. 

® je oznaka originala, koju uz znak EM mogu imati samo originalni pripravci iza kojih stoji znanstveni rad i otkriće profesora doktora Teruo Higa.e. 

DJELOVANJE

Mikroorganizmi čim uđu u organizam odmah počinu djelovati i prvo što se primijeti je povećanje energije i aktivnosti.  

EM®DOG daje rezultate koji su vrlo brzo vidljivi. 

- primjenjuje se i djeluje

i kod pasa koji su u vet.terapijskom procesu

i kod zdravih životinja radi očuvanja  vitalnosti (čak i štenaca).  


EM®DOG posebno je preporučljiv kod starih pasa kao regenerator vitalnosti. 


EM®DOG nastao je unutar EM Technologije® koja je bazirana na dobrobiti čovjeka a pokazala se vrlo učinkovitom i kod naših ljubimaca. 

Iza EM Technologije®  stoje znanstvena istraživanja (od 1982.g.) koja su dokazala i dalje dokazuju učinak efektivnih mikroorganizama na regeneraciju i oporavak  tj. utjecaj efektivnih mikroorganizama na imunološki sustav. 

Ona djeluje na molekularnoj bazi o čemu smo puno pisali na našoj stranici o EM·X Gold®u.   

EM®DOG je ista tehnologija prilagođena psima. 

EM Technology® se od 1982.g do danas proširila iz Japana na čak 140 zemalja Svijeta što je samo jedan od pokazatelja jačine pozitivnog djelovanja na zdravlje. Djelovanja kroz uspješnu primjenu. 

UTJECAJ EM® BIOTE

na organizam

Danas je spoznaja o važnosti i utjecaju mikrobiote na zdravlje sve prisutnija.

Opće je prihvaćeno da su "dobre bakterije", mikroorganizmi koji imaju pozitivan učinak na zdravlje domaćina.

TKO ŽELI ZANTI VIŠE O EM® ekstra probiotiku

KRATKO I BITNO

Bakterije nastanjuju različite dijelove našeg tijela (probavni, dišni, urogenitalni sustav), a svaki poremećaj njihove ravnoteže može biti povezan s narušavanjem zdravlja cijelog organizma. Najpoznatije stanište bakterija je probavni sustav pa tako ljudski gastrointestinalni trakt sadrži oko 10(14) bakterija ili količinu od 1 - 2 kg. Crijevo je vrlo značajan imunološki organ koji, ako u njemu prevladaju patogeni (štetni) mikroorganizmi, neće moći vršiti svoju važnu ulogu. U konačnici, to može rezultirati brojnim probavnim poremećajima i bolestima, nastankom autoimunih i alergijskih bolesti, kao i rast tumora.

Sve je više potvrda o zaštitnoj ulozi probiotika  na sluznicu želuca kod bolesnika koji koriste lijekove s protuupalnim i analgetskim djelovanjem (nesteroidni antireumatici, acetilsalicilna kiselina). Posljednjih godina intenzivno se istražuje moguća uloga kontinuirane primjene mikroorganizama u smanjenju nastanka karcinoma, posebno u debelom crijevu, ali i drugdje.

Međutim, moramo biti svjesni da će sve koristi od primjene mikroorganizama biti prisutne samo ako se odabere kvalitetan spoj. Tu nastupa znanost. Postići savršenu simbiozu unutar mikroorganizama u kontroliranim uvjetima. Važno je znati da nisu svi probiotici na tržištu isti. Neki imaju više a drugi manje vrsta sojeva unutar pripravka. Što više vrsta to je širi učinak, veća paleta djelovanja. 

Sojevi za probiotičku uporabu, prema znanstveno priznatoj strategiji, trebaju zadovoljiti velik broj zahtjeva, od općih koji traže otpornost prema niskom pH-u, želučanom soku, soku gušterače i žučnim solima, do vrlo zahtjevnih tehnoloških i funkcionalnih kriterija.

Probiotički sojevi moraju preživjeti i zadržati aktivnosti tijekom priprave i čuvanja, moraju imati dokazanu sposobnost adhezije na epitel, antimikrobno djelovanje, posebno prema patogenim mikroorganizmima, moraju poticati imunološki odgovor, promijeniti mikrobni metabolizam u probavnom traktu i, konačno, biti zdravstveno sigurni i neškodljivi.

Probiotici koji su prisutni na tržištu moraju, u skladu s regulativom, biti proizvedeni u skladu s "Dobrom proizvodnom praksom" (GMP), s definiranim parametrima kvalitete i definiranim rokom valjanosti.

Prema pravilima potrebno je identificirati probiokulturne vrste (rod, vrsta), procijeniti njihovu sigurnost (in vitro/znanstvena istraživanja), funkcionalna svojstva (in vitro/znanstveno i na životinjama), kliničku učinkovitost (faza II kliničkih istraživanja -  placebo i  kontrolirana randomizirana studija/nasumičan odabir ljudi ako je za ljude ili životinje), usporediti učinkovitost u odnosu na standardne načine liječenja (faza III) i definirati označavanje (sadržaj, min. broj, uvjeti čuvanja, informacije potrošača).

Probiotički pripravak može se smatrati sigurnim i učinkovitim tek kad zadovolji sve ove zahtjeve.

JESU LI TUMORI KOD PASA ISTI KAO TUMOR  KOD LJUDI?

Većina tumora kod pasa i mačaka je skoro identična kao kod ljudi. 

Imaju slično biološko ponašanje u organizmu, mjesta na koja metastaziraju, brzinu širenja po tijelu i rasta. 

Slika (ispod) pokazuje mogućnosti nastanka oboljenja kod pada imuniteta 

Na molekularnoj razini događaju se iste promjene koje od normalne stanice stvore tumorsku stanicu.

Razlika između veterinarske i humane onkologije je u pristupu, načinu i filozofiji liječenja. Veterinari imaju cilj poboljšati kvalitetu života ljubimca i "pokušati" mu produžiti život, "pokušati" ga izliječiti. U humanoj medicini pristup je da se tumor svakako treba tretirati kemoterapijom ili zračenjem.

I tu je ta razlika gdje veterinari za razliku od humanaca koji daju maksimalnu dozu kemoterapije ili zračenje koje tijelo može podnijeti, pristupaju puno češće na nekonvencionalan, prirodan način. 

Kako bi razumjeli kako nastaje bolest kliknite ovdje


 - LIMFOM -

MULTICENTRIČNA FORMA BOLESTI je najčešća i to čak 84% od svih limfoma - po zadnjoj statistici.  


PRIMJER IZ PRAKSE:

ISKUSTVO IZ KONKRETNE PRAKSE ; 

Kad smo već kod limfoma naveli bi i konkretni primjer. 

1. Na gore priloženoj fotografiji vidi se limfom kod REPA psa. Ženka, Dona, presa canario, 11 godina stara. 

Limfom se pojavio sredinom 10 mj. 2019. i u roku mjesec dana narastao na veličinu većeg oraha da bi do sredine 12. mj. (vidi na foto.) došao skoro do veličine šake, na pola vidljiv dok se  druga polovina linfoma  proširila  prema u nutra. Preporuke veterinara na fakultetu u Zagrebu a i njenog veterinara u Rijeci: ...zbog veličine i osjetljive pozicije naj bolje je ne dirati. Preporuka je bila da se ne operira. Postojala je  velika mogućnost naknadnih  komplikacija zbog velike blizine anusa a s obzirom na tadašnji progresivni rast, predpostavilo se da joj je ostalo još malo života (6 mj).

2020. S aktivnom terapijom EM·X Gold® + bioterapija krenuli smo početkom januara do marta i to s 10 mill. Golda na dan (2 čepa). Zbog opće blokade koju je uzrokovala korona, stali smo s terapijom u aprilu iste godine.

Već nakon par tjedana konzumacije EM·X Gold®a došlo je kod Done do očite stagnacije rasta limfoma. 

Vidljivog napretka. Postepeno je krenulo i lagano povlačenja. 

Točna etiologija (uzrok) limfoma je nepoznata, pretpostavlja se da na nastanak bolesti utječu molekularni, infekcijski, imunološki te okolišni čimbenici.. 

Od sredine 10 mj 2020 nastavili smo s terapijom kod Done i to s konzumacijom EM ZOO®.a. Kako je terapija još u tijeku, konkretne rezultate ćemo imati i objaviti nakon sljedećeg Doninog sistemackog pregleda.

2022. Evo, prošle su DVIJE godine. Dona je još sa nama. Kvrga kod repa počela je ponovno rasti ali  još ne smeta za vršenje nužde. Dona redovito konzumira ZOO svaki dan u količini 1 mill po kg + sporadično konzumira EM X  GOLD (s prekidima u toku godine).

REZIME prosinac 2023. godina 

Treba naglasiti da je Dona, veliki pas, 15.05.2023. napunila je četrnaest godina i krenula prema petnaestoj. U ovom trenutku, njena težina je 30 kg, dok je njena standardna težina pasmine bila 35 kg.

Od siječnja 2023. godine redovito uzima jedan čep Gold-a na dan (5 mililitara). Kod pojave nekog zdravstvenog problema povećamo joj terapiju na 3 čepa (15 ml) dok se zdravlje ne stabilizira. Primijetili smo i pojavu nove kvrge uz već postojeću koja se počela širiti prema dolje prema utrobi, ali kasnija biopsija nije potvrdila Limfom.

Nova izraslina, koja se pojavila krajem 2022. godine, počela je sporadično ometati mokrenje nakon godinu dana (u kolovozu 2023.).

ZA NAGLASITI: Da bi podržali njenu pokretljivost, imala genetskih problema s kukovima i kralježnicom, Dona je redovito uzimala Kolagen i MSM u prahu za zglobove i kosti (od Nutrigolda). Ove dodatke  uzimala je svakodnevno, direktno uz hranu (pola male žice od kave), u kombinaciji s EM terapijom. Zahvaljujući tome, Dona se  samostalno nastavila kretati, išla na treći kat stepenicama, nekoliko puta dnevno i to do svoga kraja. Bila je vesela i pokretljiva.

Nažalost, 18. prosinca 2023. godine, izraslina iz 2019. godine potpuno je zatvorila Donina crijeva, što je rezultiralo nemogućnosti obavljanja velike nužde. 

18.12.2023. morali smo se oprostiti s njom.

Danas sa zahvalnošću razmišljam o prof.dr.Teruo Higa i EM® pristupu zdravlju. 

Zahvaljujući njegovim otkrićima i korištenjem EM® dobila sam još pune 3 godine sretnog i relativno zdravstveno mirnog suživota s Donom. Veterinari često nisu imali odgovor na njezin nevjerojatan oporavak u datim trenucima. 

Ovom prilikom bih navela i da je naš mačak Machiato (2000-2023) preminuo u dubokoj starosti a od 2020 kontinuirano je konzumirao EM® napitke. Da je poživio još par tjedana ušao bi u svoju 25 godinu.

TKO  ZNA  DATI  LJUBAV,  ZNA  JE  I  PRIMATI.

Higijena vašeg doma uz EM Technology®


Izjava o odricanju odgovornosti: Sve informacije objavljene na ovoj internet stranici namijenjene su isključivo kao opće informacije i nisu zamijena za profesionalni veterinarski savjet ili konkretnu veterinarsku pomoć.

Ukoliko imate specifična zdravstvena pitanja ili nejasnoće, molimo vas da se obratite veterinaru ili drugom pružatelju zdravstvenih usluga za životinje kako biste dobili odgovarajuće savjete i upute za liječenje. 

Efektivni mikroorganizmi. Tekući probiotik i metabolati.