Prirodno

en-Vitamin C    VS   Vitamin C

18/02/2024

Vitamin C, poznat i pod nazivom askorbinska kiselina, igra važnu ulogu u funkcioniranju našeg organizma.


Kroz godine, učili su nas da je vitamin C jedan od rijetkih vitamina s kojim se ne možemo predozirati jer ga tijelo prepoznaje, regulira njegovu količinu tj. izbacuje višak. 

Međutim, s dolaskom šumećih tableta i kapsula koje su bogate sintetičkim vitaminom C, postaje sve važnije isticati razliku između prirodnog i umjetnog oblika ovog vitamina.


SINTETIČKI vitamin C, koji se često dobiva iz GMO kukuruza, ne sadrži sve dodatne elemente koji se nalaze u prirodnom obliku vitamina C prisutnog u citrusima, povrću i voću poput limuna, naranče ili blitve. Stoga je važno razlikovati prirodni vitamin C od kemijski dobivenog, jer upravo je kombinacija različitih sastojaka prisutnih u prirodnom vitaminu C ta koja omogućuje tijelu da apsorbira taj vitamin na najbolji način i ostvari sve njegove pozitivne učinke na zdravlje.

Umjetni-sintetički oblici vitamina C mogu biti manje učinkoviti i ne pružaju iste prednosti kao prirodni oblik te mogu izazvati i neželjene kontaindikacije koje se ne desiti kod unesenog vitamina C u organizam na prirodan način. Stoga je važno voditi računa o prehrambenim izvorima vitamina C te preferirati prirodne izvore poput voća i povrća bogatog ovim vitaminom umjesto kapsula i tableta.

Važno je biti svjestan da kvaliteta vitamina koji unosimo u organizam igra ključnu ulogu u njegovoj apsorpciji i pozitivnom djelovanju na zdravlje.

Stoga, birajmo pažljivo jer prirodni izvori vitamina C osiguravamo optimalnom prehranom a samim tim osiguravamo i zdravlje našeg organizma.

Efektivni mikroorganizmi. Najjači probiotik na svijetu.