Prirodno

en-ISTINA - prouči,  ne  vjeruj bez provjere !

06/01/2021

Svjesni smo potresa, poplava, pojave novih virusa, čudnih vremena. Vremena su velikih promjena. Ono što je naj važnije za svakog čovjeka danas a vezano je direktno za naš život i za naše postojanje je prava informacija. Informacija je ključna jer obzirom na informaciju, mi djelujemo, pokrećemo se i reagiramo a svaka naša trenutna reakcija, reakcija ovoga trenutka (naša misao, riječ i postupak), direktno utječe na naše sutra - na naš život, zdravlje i budućnost nas i  naše djece, na ljude globalno. Utječe globalno na prirodu, na okoliš, na samu planetu Zemlju .

Jan Carizon

...Osoba bez informacije ne može preuzeti odgovornost.

-

 Osoba s informacijom ne može ne preuzeti odgovornost.   


OPASKA ADMINISTRATORA BLOGA;

Od 2019. proučavam japanski revolucionaran pristup mogućnosti kako na prirodan način utjecati na prirodu tj. očuvati svoje zdravlje i pokrenuti samo oporavak. Ovdje uz nova saznanja o EM Tehnologiji iz Japana dijelimo informacije o mogućnostima i možete steći uvid u drugačija otkrića i pristupe bazirane na istraživanjima i otkrićima mimo farmaceuske industrije.

"Dobri" mikrobiomi ključ su dobrog osobnog zdravlja i zdravlja okoliša 

Ostali smo zapanjeni koliko je znanje javnosti pa čak i liječnika maleno ili ograničeno kad se pokrene tema o mikroorganimima i utjecaju mikroorganizama na sustave (između ostalog i na naše tijelo). 

Većina laika ni ne povezuje da su probiotici u stvari ne patogeni mikroorganizmi a da riječ mikroorganizam uključuje jednostanične sitne organizme koji se opet dijele na jednostanične gljive, plijesni, bakterije, na skupine biljnih i životinjskih mikroorganizama što opet ne znači da mogu živjeti ili žive samo u biljkama ili životinjama. Oni su svuda oko nas i u nama. Toliko  za sada, kad pričamo o našem zdravlju.

Nešto malo bolja situacija je s poljoprivrednicima. U borbi za regeneraciju zemlje zbog većih prinosa, većina  poljoprivrednika osvijestili je da je mikrobiologija ključna. 

Ono što treba naglasiti je da nisu svi mokroorganizmi štetni za naše zdravlje. Oni su nužni za naš opstanak. 

S obzirom na našu potrebu, tržište ih je podijelilo u dvije kategorije:

na mikroorganizme koji nam koriste - probiotici

i na mikroorganizme koji su štetni. U koliko dođe do ekspanzija količine "loših mikroorganizama" unutar našeg tijela dolazi do bolesti. 

Ono što svi znamo je da probiotični mikroorganizmi ne mogu naštetiti našem zdravlju i da su poželjni kao dodatna terapija uz antibiotike i tu skoro pa završava cijela priča. 

Ono što treba naglašavati je da antibiotik ubija sve bakterije unutar sustava a s druge strane je probiotik, skup bakterija bez kojih sustav ne može funkcionirati.

Više o mikrobionima možete pročitati ovdje;


Većina probiotičnih pripravaka na tržištu su pripravci od jednog soja i napokon, posljednjih godina znanstvenici su manje usredotočili na aktivnost jedno sojnih mikroorganizama, a više na agregate mikroorganizama koji se nazivaju mikrobiomi. U poljoprivredi je postalo očito da će mikrobiomi tla, ako su zdravi, obogatiti tlo. Zdravi vodeni mikrobiomi pomoći će u održavanju mogućnosti pročišćavanja okoliša u rijekama i drugim vodenim tijelima (jezera, mora, septičke...). 

Studije o mikrobiomima pokazale su da kvadrilioni mikroorganizama žive unutar i na ljudskom tijelu i da ti mikroorganizmi značajno utječu na ljudsko zdravlje. Mnogi od njih žive u ljudskim crijevima i utječu ne samo na naše tjelesno zdravlje ljudi, već i na naše mentalno stanje. 

EM se može koristiti bilo gdje u svijetu 

EM, koji mikroorganizme tretira kao agregate, razvijen je mnogo prije nego što je znanost o mikrobiomima privukla svjetsku pozornost i njegova se učinkovitost već tri desetljeća pokazuje širom svijeta na poljima u tropskim i hladnim umjerenim regijama. 

Blagotvorni učinci EM® pripravka stvaraju se kada skupine mikroorganizama u EM·1®pripravku, uključujući bakterije mliječne kiseline, kvasac i fototrofne bakterije, aktiviraju izvorne mikroorganizme u okolišu i iskoriste njihovu unutarnju snagu. 

EM Tehnology® uz EM® povećava raznolikost mikroorganizama Zdravo tlo i čista voda održavaju se raznolikošću i ravnotežom zajednice mikroorganizama u njima. 

Na primjer, kad se poremeti ravnoteža mikroorganizama u tlu, tlo će osiromašiti, a usjevi neće dobro rasti. Međutim, ako se aktiviraju nativni mikroorganizmi, stanje tla će se poboljšati. Kada je mikrobiologija tla u ravnoteži, biljke će biti zdrave, a time i otpornije na oštećenja uzrokovana stresorima poput bolesti ili štetnih insekata. U zagađenim rijekama vrste koje ne mogu preživjeti u degradiranom okolišu odumiru, a ekosustav se degradira. Suprotno tome, ako je raznolikost mikroorganizama bogata, povećava se sposobnost samopročišćavanja prirode i vraća se čista voda. Razlog zašto EM® može riješiti probleme koje čini je taj što EM® vraća zdravu ravnotežu mikroorganizama u ekosustavu, povećavajući time svoju sposobnost samopročišćenja. 

Efektivni mikroorganizmi. Tekući probiotik i metabolati.